Udskriv
5 fra 1 stemme

Ćevapi

Gastromands svar på Ćevapi - Balkands bedste street food.
Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Ret: Street Food
Køkken: Balkan
Antal: 4

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød ca. 15% fedt
  • 500 gram hakket svinekød ca. 15% fedt
  • 500 gram hakket lammekød
  • 1 stort løg
  • 4 store fed hvidløg
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 spsk stærk paprika ca. 15 gram
  • 1 tsk røget paprika ca. 5 gram
  • 1,5 tsk natron findes i supermarkedet ved siden af bagepulveret

Sådan gør du

  • Put alt kødet i en skål.
  • Riv både løg og hvidløg (fin) ned i skålen med kødet.
  • Tilsæt samtlige tørrede krydderier samt natron.
  • Bland alle ingredienser grundigt, men undgå at overmixe, det giver en sej fars og nogle meget bastante Ćevapi . Det er så absolut nemmest (men måske ikke lækrest) at bruge fingrene her.
  • Stil den færdigblandede fars på køl i mindst én time, men gerne fire eller mere.
  • Tag farsen ud af køleskabet.
  • Tag en portion fars ad gangen (ca. hvad der svarer til en mellem frikadelle) og rul den ud til en pølse, der er en anelse tykkere end en tommelfinger.
  • Gentag processen indtil alt farsen er opbrugt og lad dine Ćevapi hvile indtil du har fyret godt op under en grill eller grillpande.
  • Grill dine Ćevapi ved høj varme til de er godt brune og har grillmærker på alle sider, men stadig er saftige i midten.
  • Server de grillede Ćevapi med pitabrød, hakkede rå løg og ajvar.

Noter

Kødsammensætningen i Ćevapi varierer fra land til land og region til region. Nogle bruger rent oksekød, andre en kombination af oksekød og svinekød, nogle steder er det okse og lam og helt fjerde steder bruger man, som os, alle tre typer kød. Vi har endda set dem med fåre- og gedekød.
Vi bruger i vores opskrift lige dele oksekød, svinekød og lam fordi de passer bedst til vores smagsløg, du kan bruge lige præcis den kombination af kød, du ønsker. Meningerne her er mange og til tider ret kontante.