Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Blinis - hjemmelavede, luftige og lækre

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 32 stk

Equipment

Ingredienser

  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl boghvedemel alternativt hvedemel
  • 2 æg
  • 2 spsk cremefraiche
  • 2 dl let- eller sødmælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Del æg i blommer og hvider
  • Stil hviderne i fryseren i max 15 min
  • Lun mælk i en gryde eller mikroovn
  • Pisk mælk med blommer, cremefraiche og honning
  • I en anden skål blandes hvedemel, boghvedemel, bagepulver og salt
  • Rør/pisk de to blandinger sammen
  • Tag hviderne ud af fryseren
  • Sikr dig at dine piskeris er helt rene
  • Pisk æggehviderne stive
  • Vend hviderne i dejen
  • Stil dejen i køleskabet og lad den hvile i 1 time
  • Steg en enkelt blinis for at sikre dig om dejen trænger til mere salt og/eller honning
  • Steg bliniserne i smør ved middelvarme