Go Back
Japanske soufflepandekager
Udskriv
3.72 fra 14 stemmer

Soufflépandekager

Lækre og luftige soufflépandekager
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time
Køkken: Japansk

Equipment

  • Anretterring

Ingredienser

  • 1,5 dl mel
  • ¼ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 2 spsk smeltet smør
  • 2 dl mælk sød- eller letmælk
  • 1/2 dl sukker
  • 1 tsk vaniliesukker
  • skal og saft af 1/2 citron
  • Lidt salt

Sådan gør du

  • Start med at dele æg i hvider og blommer
  • Sæt hviderne i fryseren i max 15 min.
  • Pisk blommer, mælk, smeltet smør og sukker
  • Bland mel. bagepulver, natron og vaniliesukker
  • Pisk de to blandinger sammen
  • Tilsæt citronsaft og -skal
  • Tag hviderne ud af fryseren og pisk dem stive
  • Vend hviderne i dejen
  • Steg en lille klat dej for at teste smagen
  • Lad dejen trække i 30 min. på køl
  • Varm en pande på ca. 1/3 varme
  • Smid en klat smør på panden og lad det buse af
  • Smør en anretterring på indersiden med olie
  • PLacer ringen på panden og fyld den halvt op med dej
  • Efter ca. 5 min. er dejen souffleret og kan vendes forsigtigt med en paletkniv
  • Lad pandekagen stege i yderligere et par minutter
  • Flyt anretterring med indhold til en tallerken og brug en skarp kniv til at frigøre pandekagen fra ringen
  • Fjern evt. fastbrændt dej fra ringen og gentag processen