Udskriv
4.8 fra 5 stemmer

Mashed Sweet Potatoes - mos af søde kartofler

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 kg søde kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g smør
  • 250 ml creme fraiche 38%
  • saft af 1 citron
  • 1 bundt frisk persille eller purløg
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skræl kartofler, pil hvidløg og hak persillen forholdsvis fint
  • Skær de søde kartofler i tern
  • Smid kartofler og hvidløg i en gryde og dæk med vand
  • Kog indtil kartoflerne er mør - det tager typisk 20 min.
  • Dræn i et dørslag og lad kartoflerne dampe tørre i 5 min.
  • Overfør til en røreskål
  • Tilsæt smør, creme fraiche og citronsaft
  • Pisk mosen med en røremaskine indtil den er luftig og lind
  • Rør den hakkede persille i mosen
  • Smag til med masser af salt og lidt friskkværnet peber
  • Overfør mosen til en serveringsskål og rør en klat smør i mosen i et par store swirls