Udskriv
5 fra 1 stemme

Fastelavnsboller

Forb. tid45 min
Tilb. tid15 min
hævning1 d 2 t
Samlet tid1 d 3 t

Ingredienser

  • 25 g gør
  • 3 dl sødmælk
  • 3 stk æg + 1 til pensling
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 spsk sukker
  • 700 g mel (cirka)
  • 250 g smør

Creme

  • 1 stk æg
  • 15 g maizena
  • 1 spsk sukker
  • 1 stk vaniljestang (eller vaniljesukker)
  • 2,5 dl mælk

Remonce

  • 75 g marcipan
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

Dej

  • Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt.
  • Arbejd melet i af et par omgange. afhængig af hvilken slags mel du bruger, kan mængden variere lidt. Men dejen skal være nogenlunde fast. Ælt i cirka 7-8 minutter til der ikke længere er så mange melklumper og dejen er ensartet.
  • Tilsæt smør i tern og ælt til dejen er glat og smørret arbejdet ind i dejen.
  • Kom film over dejen og lad den hæve op til dobbelt størrelse i stuetemperatur. Slå den ned og sæt den på køl i minimum 2 timer. Gerne længere.

Creme

  • Varm mælken op til lige under kogepunktet. Sluk for varmen.
  • Rør æg, sukker, vanilje og maizena sammen i en skål. Kom den varme mælk over og rør det godt sammen.
  • Returner til gryden og kog godt igennem.
  • Lad cremen køle af.

Remonce

  • Rør marcipan, sukker og smør sammen til en ensartet masse.

Samling

  • Del dejen i to. Kom ud på et meldrysset bord.
  • Rul ud til en stor firkant. Cirka 0,5cm tyk dej. Skær 12 firkanter ud (3x4)
  • Læg chokolade, creme og remonce på hver firkant.
  • Fold hjørnerne ind over hinanden og sørg for der er lukket godt til.
  • Sæt på en bageplade og lad det efterhæve 30 minutter.
  • Lige før bagning pensles med sammenpisket æg.
  • Bag 12-15 minutter ved 175 grader varmluft.
  • Pynt med smeltet chokolade og fx mandelflager.