Om du bager til morgenmad, frokost, eftermiddag eller aften betyder ikke noget. Når den klargjorte dej står i køleskabet, udvikler den sig langsomt, og den kan sagtens vente til næste aften. Jo længere tid, jo bedre for smagen.
Placér bagestål/bagesten/bageplade midt i ovnen og en bradepande eller stålpande nede under. Varm ovnen op til 250 grader på fuld skrald.
Når ovnen efter 45-60 minutters tid er brændende varm, skal du koge en kande vand.
Sluk for eventuel varmluft i ovnen og hæld det kogende vand ned i bradepande eller stålpande og luk ovndøren hurtigt. Advarsel - det vælter op med damp og bliver meget varmt! (Det er hele idéen med manøvren)
Tag brødformen ud af køleskabet, fjern film/badehætte og læg nogle snit i overfladen på dejen. Sæt den direkte ind i ovnen derefter. Skru ned på 230 grader.
Bag det i 20 minutter ved 230 grader og fuld damp på.
Efter 20 minutter, åbner du ovnen og tager panden med vand ud. Og ja, luk ovnen igen.
Giv det 10 minutter ved 230 grader og tag det ud, når det er blevet godt mørkt. Hellere lidt for meget end for lidt - skorpen er det bedste!
Tag en grydehandske på eller snup et viskestykke og læg så formen ned på den ene side for at gøre den sprød. Giv den 5 minutter sådan.
Vend formen om på den anden side og giv også den side 5 minutter.
Tag derefter brødformen ud af ovnen og vip straks brødet ud på en rist. Nyd den flotte og sprøde bund!
Vent gerne 2 timer, inden du skærer i det. Der er stadig masser af damp i brødet, som lige skal ud, og brødet kan blive klistret, hvis det skæres for tidligt. Hele brødet skal gerne være fyldt af små luftbobler, og der er som regel også en del større.
Du har nu det perfekte brød til vores legendariske cowboytoast!