Bananpandekager
Nemme bananpanekager, du kan lave både til hverdag og i weekenden.
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid5 minutter min
Antal: 4
- 3 bananer
- 3 æg
- 60 g havregryn Erstat evt. med glutenfrie havegryn eller fx boghvedemel eller lignende, hvis du vil undgå gluten
- 35 g kokosmel erstat evt. noget af kokosmelen med fx kokosfibermel
- 10 g chiafrø eller hørfrø kan udelades og evt erstattes af lidt ekstra havregryn eller kokos
- 1/2 tsk salt
- Evt. lidt kardemomme og/eller kanel som smagsgiver
- Evt lidt frosne bær, som du kan komme i dejen, når den er sat som klatter på panden
- 2 spsk olie eller smør
Kom alle ingredienser (undtagen eventuelle frosne bær og olie) i en foodprocessor eller blender (du kan også bruge en skål og en stavblender). Blend det godt sammen til en dej. Konsistensen af pandekagerne bliver bedst i en foodprocessor, hvor det hele bliver lidt grovere, hvilket gør bananpandekagerne lidt mere luftige
Varm olie eller smør op på en pande (eller to pander). Sæt klatter af pandekgedej - en spiseskefuld dej pr. bananpandekage - og steg dem et par minutter ved middelhøj varme. Vend bananpandekagerne og bag dem et par minutter mere på den anden side.
Hvis du vil have bær i dine bananpandekager, så sæt lidt frosne bær i klatterne af dej på panden. Det er den letteste måde. Vær lidt forsigt, når du vender pandekagerne, for bærrene gør dem lidt mere skrøbelige.