Go Back
Udskriv
4.89 fra 9 stemmer

Surdejspizza med ricotta, kartoffel og salsiccia

Hurtig pizzadej med Dr. Oetker Surdej
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: pizzadej, surdej

Ingredienser

Pizzadej

  • 500 gr Mel (fintmalet Tipo 00 med højt protein indhold)
  • 1 brev Dr. Oetker Surdej
  • 350 gr Vand
  • 15 gr Salt (fint)
  • Durummel til udrulning

Fyld

  • Kartofler (evt. asparges kartofler)
  • Ricotta ost
  • Salsiccia pølse
  • Olivenolie
  • Frisk rosmarin (gerne helt frisk og mindre groft)
  • Flagesalt

Sådan gør du

Pizzadej

  • Mål alle ingredienser op
  • Hæld vand, surdej og godt halvdelen af mel op i din røremaskine, mm. du vil ælte i hånden.
  • Tænd og rør godt sammen, cirka 5 minutter.
  • Tilsæt nu salten og resten af melet, og ælt videre i cirka 5 minutter. (grunden til at vi venter med salten er, at gær-stoffer generelt ikke er glade for salt)
  • Find en god skål, du har mulighed for at lukke, enten med låg eller folie.
  • Hæld et par dråber olivenolie i skålen, og smør det godt rundt på skålens kant. 
  • Tag dejen ud af røremaskinen og saml dejen til en rund bold.
  • Læg dejen i skålen, dæk den til, og lad den stå ved stuetemperatur i 2 timer.
  • Pak dejen ud og del den i 3-4 dele, afhængig af hvor store pizza du vil lave. 
  • Stram nu boller op ved at folde dejen ind under sig selv.
  • Igen skal du gerne pakke dem ind, så de ikke bliver tørre på overfladen, jeg har en hævekasse. Men du kan også bruge mindre bøtter eller folie. 
  • Lad dem hvile men du tilbereder fyld, og er klar til at lave pizzaer, gerne 30 min. eller mere.

Fyld

  • Tag ricotta’en ud, og lad den få lidt varme, så den bliver mere blød
  • Rens kartoflerne og skær dem i så tynde skiver du kan, gerne på mandolin.
  • Overhæld dem gerne med kogende vand for at blødgør dem lidt. Herefter skal de tørres lidt enten i viskestykke eller i en salatslynge. Der skal ikke for meget vand med på pizzaen.
  • Skær salsiccia pølsen op og mos farsen ud af dem i mindre klumper.
  • Urteolie. Tag bladene fra rosmarin og olivenolie, samt lidt salt, og læg det i en lille høj beholder, hvor du kan give det en god tur med din stavblender.

Pizza

  • Spred lidt durummel ud på dit bord. 
  • Tag en dejbolle ud og vend den i durrummel.
  • Tryk den flad ud mod kanterne, uden at trykke helt ud på kanten. 
  • Læg hænderne ind på dejen og press udaf, mens du drejer dejen. På den måde bliver dejen flad og rund (det skulle ikke være nødvendig med kagerullen)
  • På med ricotta (det kan være lidt grattet), så et lag kartoffel, herefter klumper af salsiccia pølse. 
  • Giv den et drys salt.
  • Så er vi klar til ovn. Jeg har en pizza ovn, som kan blive omkring de 400 grader, så skal den kun have ganske få minutter. Hvis ikke du har sådan en, at det en rigtig god ide, at have en pizzasten til din ovn, som du forvarmer til det maksimale ovnen kan. Jo mindre temperatur, jo længere skal den have, men det vil højst være en 10-12 minutter. 
  • Tag pizzaen ud og dryp lidt rosmarin-urteolie ud over pizzaen og evt. lidt flagesalt. 
  • Så står pizzaen knivskarpt til servering.