Mål alle ingredienser op
Hæld vand, surdej og godt halvdelen af mel op i din røremaskine, mm. du vil ælte i hånden.
Tænd og rør godt sammen, cirka 5 minutter.
Tilsæt nu salten og resten af melet, og ælt videre i cirka 5 minutter. (grunden til at vi venter med salten er, at gær-stoffer generelt ikke er glade for salt)
Find en god skål, du har mulighed for at lukke, enten med låg eller folie.
Hæld et par dråber olivenolie i skålen, og smør det godt rundt på skålens kant.
Tag dejen ud af røremaskinen og saml dejen til en rund bold.
Læg dejen i skålen, dæk den til, og lad den stå ved stuetemperatur i 2 timer.
Pak dejen ud og del den i 3-4 dele, afhængig af hvor store pizza du vil lave.
Stram nu boller op ved at folde dejen ind under sig selv.
Igen skal du gerne pakke dem ind, så de ikke bliver tørre på overfladen, jeg har en hævekasse. Men du kan også bruge mindre bøtter eller folie.
Lad dem hvile men du tilbereder fyld, og er klar til at lave pizzaer, gerne 30 min. eller mere.