Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Aligot fra Aubrac

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Høvding

Ingredienser

  • 1 kg kartofler Som gerne vil koge ud
  • 2 dl fløde
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g smør
  • 500 g ost se ovennævnte

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand. Sigt vandet fra og lad dem "tørre" lidt.
  • Kør kartoflerne igennem sådan en kartoffelmoser. Eller mos dem så godt som muligt og passer dem igennem en fin sigte. Der skal ikke være klumper i.
  • kom fintrevet hvidløg, smør og fløde ved. Arbejd det ind i mosen.
  • Nu kommer noget, som virker meget underligt for os, men nu skal den røres nogle minutter til den begynder at blive lang. Sådan lidt sticky.
  • Tilsæt osten, som er revet eller skåret i små stykker forinden. Arbejd den ind i mosen, så den smelter. Rør den godt igennem. Smag til med salt og peber.
  • Server din aligot. Her toppede jeg med lidt purløg og purløgsblomster. En god pølse på siden og nogle mavesyrepiller :-)