Grundmarinede sildefileter
Forfatter: Restaurant Palægade
- 1 løg
- 5 dl eddike
- 500 gr sukker
- 4 laurbærblade
- 10 sorte peberkorn
- 10 nelliker
- 10 allehåndebær
- 3 spsk sadeltræ
- 10 norske kryddersaltsild krydrede spegesild eller hjemmesaltede krydderspegesild.
Lage
Skræl løget, og skær det i ringe.
kom det i en gryde med eddike, sukker, laubærblade, sorte peberkorn, allehåndebær, sandeltræ og nelliker, og lad det koge i 10 min.
Hæld lagen i en beholder og køl den ned til temperaturen er 5 grader.
Udvanding
Skyl fileterne i koldt vand og læg dem i en beholder
Fyld koldt vand i beholderen til sildene er dækket.
Lad dem ligge i vandet i to timer.
Grundmarinering
Vrid hver enkelt sild forsigtigt, således at det meste af væsken forsvinder fra silden.
Læg herefter sildene i den kolde lage og lad dem stå i cirka 4 uger.
NB. Bemærk at de grundmarinede sild ikke er klar til spisning. De fungerer udelukkende som basissild.