Go Back
Udskriv
No ratings yet

Grundmarinede sildefileter

Køkken: Dansk
Forfatter: Restaurant Palægade

Ingredienser

  • 1 løg
  • 5 dl eddike
  • 500 gr sukker
  • 4 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 10 nelliker
  • 10 allehåndebær
  • 3 spsk sadeltræ
  • 10 norske kryddersaltsild krydrede spegesild eller hjemmesaltede krydderspegesild.

Sådan gør du

Lage

  • Skræl løget, og skær det i ringe.
  • kom det i en gryde med eddike, sukker, laubærblade, sorte peberkorn, allehåndebær, sandeltræ og nelliker, og lad det koge i 10 min.
  • Hæld lagen i en beholder og køl den ned til temperaturen er 5 grader.

Udvanding

  • Skyl fileterne i koldt vand og læg dem i en beholder
  • Fyld koldt vand i beholderen til sildene er dækket.
  • Lad dem ligge i vandet i to timer.

Grundmarinering

  • Vrid hver enkelt sild forsigtigt, således at det meste af væsken forsvinder fra silden.
  • Læg herefter sildene i den kolde lage og lad dem stå i cirka 4 uger.
  • NB. Bemærk at de grundmarinede sild ikke er klar til spisning. De fungerer udelukkende som basissild.