Go Back
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Påskesild med rabarber og syrnet creme fraiche

Ret: Smørrebrød
Køkken: Dansk
Forfatter: Restaurant Palægade

Ingredienser

Lage

  • 1 løg
  • 1 bundt rabarber
  • 5 dl rabarbersaft
  • 5 dl lagereddike
  • 400 g sukker
  • 10 sorte peberkorn

Sild

  • 10 grundmarinerede røde sildefileter se længere nede

Syrnet creme fraiche

  • 4 dl creme fraiche 38 %
  • 1 spsk. dijonsennep
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber

Pynt

  • Løgringe
  • Sommerportulak
  • alternativt rød syre

Sådan gør du

Lage

  • Pil løget, og snit det fint. Skær rabarberne i små tern (0,5 x 0,5 x 0,5 cm), og læg dem i en plastikbeholder. Kog rabarbersaften, indtil den er reduceret til det halve. Tilsæt løg, lagereddike, sukker og sorte peberkorn. Kog lagen i 5 minutter, og hæld den over rabarberne i plastikbeholderen. Køl ned i køleskab.
  • Skyl sildefileterne i koldt vand, tør dem, og læg dem i den kolde lage. Lad dem stå på køl i minimum 14 dage.

Syrnet creme fraiche

  • Creme fraiche, dijonsennep og citronsaft piskes med en håndmikser, til cremen tykner. Smag til med salt og peber.

Servering

  • Læg en rabarbersild på et stykke rugbrød, der er smurt med fedt. Kom rabarberstykker fra lagen samt en quenelle (kugle formet som et æg) af syrnet creme fraiche ovenpå. Pynt med løgringe og sommerportulak.