Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Udskriv
4
fra
8
stemmer
Langtidsstegt påskelam
Forb. tid
15
min
Tilb. tid
4
t
Samlet tid
4
t
15
min
Ret:
Hovedret
Køkken:
Dansk
Antal:
6
Forfatter:
Gastromand.dk
Ingredienser
1
stk. lammekølle - i dette tilfælde 2
6 kg marsklammekølle
1
bajer
Et par dl æblemost
En håndfuld rodfrugter - i dette tilfælde gulerod
persillerod, pastinak
Et par løg
1
helt hvidløg
Friske krydderurter - f.eks. timian
rosmarin, salvie
Salt
Peber
Sådan gør du
Forberedelse
Skær enden af lammekøllen, hvis den ligesom i vores tilfælde ikke kan være i stegesoen
Rids lammekøllen let
Hak krydderurter
Gnid køllen ind i salt, peber og krydderurter
Smid køllen i soen
Vask rodfrugter, løg og krydderurter
Skær rodfrugter og løg i grove stykker - nej du behøver ikke skrælle dem - juhuu
Smid rodfrugter og løg ned til køllen
Hæld bajer og æblemost ved
Stegning
Læg låg på og smid soen i ovnen i 4 timer ved 130 grader
Efterbehandling
Efter ca. 4 timer tager du soen ud af ovnen, tager køllen op og hælder væden gennem en si over i en gryde
Kog væden ind til du synes den har en konsistens du kan servere til lammet (det tager noget tid)
Skru ovnen op på fuld skrald evt. med grill
Læg lammet tilbage i soen og smid den i ovnen uden låg indtil fedtet er blevet sprødt
Noter
Kører du old school, serverer du lammekøllen med en go' gang flødekartofler.