Go Back
+ servings
Udskriv
4.50 fra 2 stemmer

Cheddar beef Wellington

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1000 gram oksekød
  • 1 hakkeløg
  • 1 hakket hvidløg
  • 1 hakker persille bundt persille
  • Salt og friskkværnet peber
  • 20 stykker cheddar i skiver
  • 1 stykke cheddar ca 300 gram
  • 3 pakker bacon
  • 1-2 pakker butterdej
  • Æg til pensling
  • Sesam frø til topping

Sådan gør du

  • Bland kød, løg, hvidløg, persille sammen og giv det en omgang salt og peber.
  • Form det så det ligner et stykke franskbrød
  • Stil det på køl i 30 min
  • Imens steger du dit bacon halvfærdigt - det er faktisk nemmere i ovnen for der skal laves en del.
  • Find en bageplade og læg butterdejen ud.
  • Læg nu skiver af cheddar på butterdejen.
  • Læg nu bacon på.
  • Så laver du en rende fx ved at bruge en corkprop i dit kød.
  • Herefter skærer du dit cheddar ud så det kan ligge i renden.
  • Luk køddet omkring osten og placer den midt på dejen.
  • Så lukker du det hele sammen og pensler med æg i kanten så det lukker sig under stegning.
  • Pensel det hele med æg og drys med sesam.
  • Det skal nu bage i 40 min ved 180 grader.