Go Back
+ servings
Udskriv
No ratings yet

Kedgree

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Ret: English
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 800 gram hvid fisk - kuller torsk, sej - noget i den duer
  • 4 store æg
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 3-4 laurbær
  • Evt. fiskefond
  • 1-2 røde chili - kommer lidt an på hvor hård du er
  • 2 bundter koriander
  • 300 gram jasmin ris
  • 2 spsk karrypasta du kan få det i dit supermarked
  • Oliven Olie og 1 spsk smør til stegning
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Start med at sætte risene til at koge.
  • Imens finder du en gryde og tilsætter vand, fiskefond og laurbærblade.
  • Porcher nu fiskene i 8-10 min. I samme vand kan du porchere æggene, hvis du har svært ved at styre det, så koger du dem i 5-6 minutter, de skal være næsten smilende.
  • Varm en wok eller an pande med høje kanter op til middelhøj varme.
  • Tilsæt smør og olie på panden.
  • Hak løg og hvidløg godt og svits det på panden i et par minutter.
  • Imens hakker du alle stilkene fra korianderne og 1-2 chili som du svitser med.
  • Tilsæt så karrypasta og rør det hele godt sammen. Svits yderligere i 2-3 minutter.
  • Tilsæt nu ris og steg det godt sammen.
  • Fisken og æggene er nu færdige.
  • Skær fisken ud i mindre stykker og tilsæt den i retten.
  • Pil æggene og skær dem i kvarte, tilsæt også dem.
  • Fold nu risene omkring fiske og æg forsigtigt så det hele blandes.
  • Lad det stege i 4-5 minutter.
  • Hak lidt ekstra chili, korianer og skær citronerne i kvarte.
  • Tilsæt det inden servering.