Go Back
+ servings
Udskriv
4.41 fra 20 stemmer

Flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker

Forb. tid30 min
Tilb. tid7 t
Samlet tid7 t 30 min
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Flæskesteg

  • 1 god stor Flæskesteg på et par kg du kan også sagtens brug ribbensteg hvis du vil - gerne øko eller fritgående.
  • Salt/peber.

Råsyltet agurk

  • 1 agurk
  • Et lille bund dild eller lignende jeg brugte faktisk citronmelisse
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hele peber korn
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • Vineddike - ca. 1 dl.

Rødkål

  • 1 lille rødkålshoved
  • 1 spsk. ande/gåsefedt hvis ikke så smør
  • 2 dl æblemost
  • 1 dl æblecider
  • 2 allehånde knust groft
  • 2 laurbærblade
  • 1 kanelstang
  • ½ tsk kommen
  • 2-3 spsk. sukker

Sådan gør du

Flæskesteg

  • Hvis den ikke er ridset, så ridser du stegen og giver den rigelig med salt og peber, mere salt end du tror.
  • Tænd ovnen på 130 grader og smæk svinet ind - giv den nu 6-7 timer hvilket passer hvis det vejer mellem 1-2 kg - de sidste 10 min giver du den 225 grader evt. på grill eller varmluft - men hold øje med den! Så skal sværen nok blive sprød.

Råsyltet agurk

  • Skær agurken i tynde skiver på et mandolinjern og tilsæt alt andet i et glas som kan lukkes lufttæt, pluk krydderurten, så frigiver du mere smag. Fyld på med vineddike til glasset er halvfyldt.
  • Smid det hele på køl et par timer, så det når at trække smag.

Rødkål

  • Hak rødkålen i strimler, det behøver ikke være småt, bare du hakker/skærer det tyndt.
  • Varm en gryde op og smelt andefedtet
  • Smid rødkålen i og lad det stege i ca. 4-5 minutter til kålen er faldet lidt sammen.
  • Tilsæt de resterende ingredienser..
  • Lad det hele koge ved svag varme med låg i 2 timer.