Kog kartoflerne 8 minutter og lad dem trække yderligere 4 minutter. De skal ikke være helt færdige.
Pil dem nu og lad dem dampe af - de skal ikke være våde, når de kommer på panden.
Hæld sukkeret på din store favorit pande og varm den op til det begynder at smelte og småsyde - du skal have (meget) tålmodighed og lad være med at røre i det.
Når sukkeret er brunet og karamelliseret, tilsættes smør - llad det bruse af i den varme sukkermasse og lad det samle sig.
Tilsæt nu kartoflerne (de skal ikke være kolde), og lad dem ligge og hygge sig ved middelsvag varme.
Sukkermassen skal være så varm, at det bobler let omkring kartoflerne
Efter 5 minutter vender du dem meget roligt rundt.
Så venter du 5 minutter igen og gentager processen, indtil de har taget farve hele vejen rundt
Du burde nå i mål på ca. 20 min. Herefter er det bare et spørgsmål om ,hvor karamelliserede du ønsker dine brunede kartofler.