Go Back
+ servings
Udskriv
3.94 fra 129 stemmer

Brunede kartofler

Brunede kartofler - så nemt er det
Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Keyword: brunede kartofler, julemad
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg. små kartofler Hvis du vælger at bruge kartofler på glas, så pring step 1 og 2 over
  • 1 dl sukker
  • 25 gram smør

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne 8 minutter og lad dem trække yderligere 4 minutter. De skal ikke være helt færdige.
  • Pil dem nu og lad dem dampe af - de skal ikke være våde, når de kommer på panden.
  • Hæld sukkeret på din store favorit pande og varm den op til det begynder at smelte og småsyde - du skal have (meget) tålmodighed og lad være med at røre i det.
  • Når sukkeret er brunet og karamelliseret, tilsættes smør - llad det bruse af i den varme sukkermasse og lad det samle sig.
  • Tilsæt nu kartoflerne (de skal ikke være kolde), og lad dem ligge og hygge sig ved middelsvag varme.
  • Sukkermassen skal være så varm, at det bobler let omkring kartoflerne
  • Efter 5 minutter vender du dem meget roligt rundt.
  • Så venter du 5 minutter igen og gentager processen, indtil de har taget farve hele vejen rundt
  • Du burde nå i mål på ca. 20 min. Herefter er det bare et spørgsmål om ,hvor karamelliserede du ønsker dine brunede kartofler.