Go Back
+ servings
Udskriv
3.86 fra 63 stemmer

Hjemmelavet rødkål à la Gastromand

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg rødkål
  • 1-2 æbler
  • 2 dl lagereddike
  • 5 spsk balsamicoeddike
  • 150 g sukker
  • 1 spsk Ribsgele
  • 2 stjerneanis
  • 2 lauerbær
  • Lidt ingefær
  • Lidt Allehånde
  • Lidt andefedt - alternativt smør
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Snit rødkål i ca. 1/2 cm tykke strimler og skær æblerne i 1x1cm tern
  • Varm andefedt i en stor tykbundet gryde
  • Steg rødkål og æbler i andefedtet i ca. 5 min.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad det småsimre i ca. 20 min.
  • Smag til med ribsgele, salt, peber og evt. mere sukker og eddike - rødkålen skal være sur/sød, let glinsende og stadig have lidt bid
  • Fisk stjerneanis og lauerbær op og server!