Go Back
+ servings
Udskriv
3.80 fra 10 stemmer

Sådan laver du hjemmelavede pølser

Forb. tid1 t
Tilb. tid1 t
Samlet tid2 t
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 800 gram øko ribenssteg
  • 200 gram øko spæk
  • 400 gram panchetta
  • 1-2 spsk salt afhænger lidt af hvor salt dit bacon er - Husk prøvedellen
  • 3 løg
  • 200 gram soltørrede tomater
  • 5 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 spsk fennikel frø
  • Masser af friskkværnet peber
  • 2 bøtter med svinetarme

Sådan gør du

  • Skær alt køddet i grove stykker så de kan komme i hakkeren.
  • Hak løg og kød skiftevis i kødhakkeren. Jeg brugte en skive med 8 mm huller.
  • Når hele er kørt igennem laver du krydderiblandingen, start med det tørre - rosmarin, salt, peber, fennikel frø som du kører igennem på en "hurtighakker" - hvis du ikke har sådan en så bruger du en morter. Tilsæt herefter soltørrede tomater og hvidløg - og kør den igennem på en blender så du får en ensartet masse. Tilsæt det til køddet og rør det godt sammen.
  • Steg en prøvedelle og smag til efter det - får gerne familien til at smage også.
  • Kom farsen på pølsestopperen. Kom tarmene på hornet. Sørg for det holdes vådt, så kører det noget nemmere.
  • Stop pølserne - dette er et tomands-projekt.
  • Nogle snor pølserne, jeg valgte at klippe dem og binde dem, hver gang jeg havde lavet en. Sørg for at have nok tarm til at minde med.
  • Når du er færdig kan du porchere pølserne i 8-10 min i 80 grader varmt vand og efterfølgende stege dem meget langsomt op. Pas på de ikke sprækker.
  • Tilbehør kan være hvad som helst, men en god omgang mos og sennep er et godt bud.
  • Denne opskrift burde give dig 10-12 pølser - det er naturligvis meget afhængig af hvor meget du stopper dem.