Go Back
+ servings
Udskriv
3.92 fra 23 stemmer

Mormor-mad: Skibberlabskovs

Forb. tid15 min
Tilb. tid2 t
Samlet tid2 t 15 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 800 g bov
  • 1000 g kartofler gerne godt melde eller nogle som har ligget lidt
  • 4 store løg
  • 10 laurbærblade
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 1 liter god hønsebouillon du behøver ikke lave det selv, bare køb noget ordentligt
  • 1 god spsk sennep gerne af den grove slags
  • 1 sjat eddike vineddike eller æbleeddike
  • Salt/peber
  • Revet muskat
  • Olie/Smør til stegning

Sådan gør du

  • Skær kødet ud i ca. 1-2x1-2 cm
  • Skrald og skær kartoflerne ud i mindre stykker
  • Brun kødet af i en god klatsmør
  • Skær løgene i skiver og svits dem til de er klare i olien
  • Herefter hælder du løgene over til kødet og tilsætter bouillon, peberkorn, laurbærblade og lidt muskat.
  • Nu skal det simre i ca. en times tid. Herefter smider du kartoflerne i og giver det en time mere.
  • Tjek det - er kartoflerne ved at være godt udkogte og "blevet en del af retten?" eller så giver du det bare lidt længere
  • Rør sennep, eddike i og smag til med salt og peber.