Go Back
+ servings
Udskriv
3.68 fra 34 stemmer

Lammekrone: Sådan steger du den perfekte lammekrone

Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Langtidsbagte løg

  • 1 kg rød
  • Balsamico 1tsk pr. løg
  • Olie
  • Salt og peber

Lammekrone

  • 1 lammekrone på ben of course på ca. 1 kg - min vejede lidt mere.
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist rosmarin
  • Skallen af ½ citron + lidt af saften
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie og smør til stegning

Ærtepure

  • 300 gram ekstra fine øko frosne ærter
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk hønsefond
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld mynte
  • Saften af ½ citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

Langtidsbagte løg

  • Sæt ovnen på 160 grader
  • Skær et kryds i alle løgene og giv dem lidt balsamico og olie samt salt og peber. Du kan lige skære bunden af også - så kan de også stå op i ovnen.
  • Sæt dem i ovnen i 2 timer.
  • Når de er færdige dækker du løgene til med staniol og et viskestykke så kan de sagtens holde sig lune indtil lammet er færdigt.
  • Skræl løgene og pres indmaden ud - der bliver overraskende lidt så der skal bruges 1 kg.

Lammekrone

  • Rids lammet i kryds.
  • Knus hvidløg og hak citronskal samt rosmarin grundigt.
  • Bland det med lidt citronsaft og lad det trække i 30 min på køl.
  • Imens kan du lige lave lidt tilbehør så det springer du til.
  • Når du er klar til lammet kan du starte med at brune det af på panden i olie og smør på alle sider - du kan også gøre det i ovnen, resultatet bliver næsten det samme.
  • Når du er klar lægger du lammet i en forvarmet ovn, ved 250 grader i 20 min. Tag kødet ud, og dæk det til med stanniol, og lad det hvile i 20 minutter. Så burde du have en perfekt lammekrone. Hvis du har et stegetermometer så skal den være 55-56 grader - endelig ikke mere og husk på, at den let stiger et par grader efter du tager den ud.

Ærtepuré

  • Hæld kogende vand over ærterne og lad dem stå i 3 min. Skift vandet ud bagefter og lad dem stå yderligere 3 min - hvis du har en Quooker er det virkelig nemt.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og blend det hele - smag til med salt og peber.