Go Back
+ servings
Udskriv
4 fra 2 stemmer

Hvide asparges med hjemmepisket hollandaise

Findes der noget bedre end danske hvide aspages? Egentlig ikke - men hvis du lige kombinerer det med kølig hvidvin fra Alsace, laks og lidt hjemmepisket hollandaise, så er du tæt på himlen!
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid30 minutter
Køkken: Sommermad
Antal: 2 -4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 bundt hvide asparges
  • 200 gram laks pr. person
  • 100 gram kartofler pr. person
  • Olie
  • Salt og peber

Hollandaise

  • 250 gram smør
  • 3 æggeblommer
  • 1 spsk citron
  • Salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Start med at koge kartoflerne i 10 min i rigeligt salt - lad dem nu trække til resten af maden er done - så bliver de perfekte.
  • Skræl dine asparges - det yderste af dem er lidt som at tykke i "træ" så det skal være.
  • Varm en grill op og grill dem tøre - efter kan du give dem lidt olie - salt og peber.
  • Imens grillen du laksen eller brug ovnen - 180 grader i 10 min - giv dem lidt salt og peber inden.

Hollandaise

  • Hollandaisesauce:
  • Smelt smørret over svag varme indtil vallen ligger nederst i gryden, som en hvid masse.
  • Det øverste er det klarede smør, som skal bruges til saucen.
  • Varm en lille kasserolle op ved svageste blus eller brug et vandbad (hvis du er en tøsedreng :-))
  • Pisk æggeblommerne sammen med citronsaften indtil det skummer godt.
  • Hæld den varme klarede smør i, men meget lidt af gangen og gerne i en tynd stråle, mens der fortsat piskes rigtig godt.
  • Den må IKKE må overstige 60 grader, tilsæt smørret til der ikke er mere og smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.