Go Back
+ servings
Udskriv
3.88 fra 31 stemmer

Perfekt Risotto - hver gang!

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Køkken: Milanesisk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 200 risotto ris - Aborio fx gerne økologiske!
  • 1 stort glas hvidvin
  • 1 stort skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stengel bleg selleri
  • 200 gram revet parmasan
  • 100 gram smør eller marv hvis du har det - så bliver den endnu bedre!
  • 1 liter god hønsefond
  • Salt og peber

Chorizo

  • 300 gram frisk chorizo

Sådan gør du

  • Grundrisotto (Risotto Bianco)
  • En risotto kræver sådan set bare tålmodighed - og så at du ikke forlader den!
  • Hvis du skal lave den, hvor der skal imponeres lidt - fx nogle kvinder så sørger du lige for at have skåret løg, blegselleri og hvidløg inden og gjort hønsefonden klar, som du godt kan købe.
  • Find en god mellemstor gryden og varm 50 gram smør op. Tilsæt nu løg, selleri og hvidløg, og lad dem svitse af i 60 sekunder.
  • Så tilsætter du ris og uden at have skyllet dem! Det er no-go og ofter der hvor folk fejler! Hvis du gør det kan de ikke suge smør!
  • Svits dem af i 2 minutter, hvis de suger alt smørret tilsætter du hvidvin med det samme, ellers når der er gået så længe som muligt op til de 2 minutter.
  • Skru ned på middelsvag blus og rør rundt i rolige bevægelser indtil vinen er fordamet.
  • Så tilsætter du en lille smule fond under konstant omrøring indtil risene begynder at være al dente - de må endelig ikke koge ud! Konsistensen må ikke for tynd, og du skal ikke nødvendigvis benytte al fonden.
  • Nå de begynder at være al dente og det er ca. efter 16-18 minutter tilsætter du resten af smørret, osten og smager til med salt og peber.
  • Du skal sørge for, at risottoen er nogenlunde fyldende og ikke for stiv.
  • Gem lidt parmesan og riv det over til sidst.

Chorizo

  • Skær pølsen ud i mindre stykker og steg den til den er gylden og sprød.
  • Rør pølsen i risottoen og server den straks.