Grundrisotto (Risotto Bianco)
En risotto kræver sådan set bare tålmodighed - og så at du ikke forlader den!
Hvis du skal lave den, hvor der skal imponeres lidt - fx nogle kvinder så sørger du lige for at have skåret løg, blegselleri og hvidløg inden og gjort hønsefonden klar, som du godt kan købe.
Find en god mellemstor gryden og varm 50 gram smør op. Tilsæt nu løg, selleri og hvidløg, og lad dem svitse af i 60 sekunder.
Så tilsætter du ris og uden at have skyllet dem! Det er no-go og ofter der hvor folk fejler! Hvis du gør det kan de ikke suge smør!
Svits dem af i 2 minutter, hvis de suger alt smørret tilsætter du hvidvin med det samme, ellers når der er gået så længe som muligt op til de 2 minutter.
Skru ned på middelsvag blus og rør rundt i rolige bevægelser indtil vinen er fordamet.
Så tilsætter du en lille smule fond under konstant omrøring indtil risene begynder at være al dente - de må endelig ikke koge ud! Konsistensen må ikke for tynd, og du skal ikke nødvendigvis benytte al fonden.
Nå de begynder at være al dente og det er ca. efter 16-18 minutter tilsætter du resten af smørret, osten og smager til med salt og peber.
Du skal sørge for, at risottoen er nogenlunde fyldende og ikke for stiv.
Gem lidt parmesan og riv det over til sidst.