Go Back
+ servings
Udskriv
3.65 fra 85 stemmer

Vegetarburger - det tætteste du kommer på the real thing

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Vegetar
Køkken: Vegetar
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 400 g sweet potatos/søde kartofler
  • 1 dåse kikærter
  • 200 g champignon
  • 100 g rødbede
  • 50 g parmesan
  • 1 æg
  • 3 spsk. havregryn
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 1 spsk. HP eller engelsk sauce
  • 1 tsk. soya
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. barbecue krydderi – alternativt røget paprika spidskommen og lidt chili
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 spsk hvedemel
  • Friskkværnet peber
  • Lidt salt – husk at parmesan og soya også salter
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Riv sweet potatoes og rødbede
  • Hak champignon fint
  • Blend kikærter groft
  • Varm et par spsk. olie op på en pande
  • Steg champignon, sweet potatoes og rødbede ved 2/3 varme i 10-15 min. - det er vigtigt at væsken steges væk
  • Tilsæt de blendede kikærter og havregryn og steg yderligere 5 min.
  • Flyt fra panden til en skål
  • Bland med resten af ingredienserne undtagen æg
  • Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber
  • Når du synes, at ”farsen” har den rette saltbalance, rører du ægget i
  • Lad farsen hvile i 30-60 min.
  • Test "farsen" ved at stege en lille bøf - smag evt. farsen til, hvis der er brug for det
  • Form 4-8 bøffer alt efter hvilken størrelse der passer med din burgerbole
  • Varm en pande op med rigeligt olie.
  • Steg bøfferne 5-10 min. på hver side
  • Du kan også vælge at grille dine bøffer 5 min. på hver side ved 225 grader og grill i ovnen
  • Afslut med et par skiver ost på hver bøf
  • Har du en creme brulee brænder, giver du lige osten et skud varme;)