Go Back
+ servings
Udskriv
3.25 fra 4 stemmer

The Heartattack Chokolade Mousse

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 100 gram mørk chokolade – mindst 70%
  • 4 æggeblommer
  • 4 æggehvider
  • Sukker
  • Flydende vanilje ekstrakt
  • Fløde

Sådan gør du

  • Lav et vandbad hvor du smelter chokoladen. Det tager 100 år og du skal være tålmodig – men hvis du stresser eller undlader dette, så går det galt. Du kan gøre det, at hakker chokoladen og giver det 30-60 sekunder i mikrobølgeovnen, så det bliver lidt blødt, det halverer ca. tiden.
  • Imens deler du lige æggene i blommer og hvider og du skal være omhyggelig. Pisk nu æggehviderne i en pinlig ren skål helt stive med sukkeret. Det skal være helt opløst, så du skal nok forvente 5 minutter.
  • Når det er flydende tilsætter du æggeblommerne og rører det hurtigt sammen. Her kommer et trick – hvis det begynder at tykne helt vildt og bliver umuligt at røre sammen, så lader du det stå i vandbadet 1 min og tilsætter en lille smule fløde, det blødgør det igen og samlet massen.
  • Når det har rette konsistent og det er relativt flydende så lader du det køle af i 5 min hvorefter du vender æggehviderne deri.
  • Så skal det hældes på glas, skåle eller andet smart og sættes på køl i 3-4 timer.
  • Herefter pynter du det efter eget ønske.