Go Back
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Nem Chokoladetærte med hasselnødder

Ret: Tærte
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

Tærtedej:

  • 100 gram koldt smør
  • 2 æggeblommer
  • 3 dl hvedemel
  • ½ dl. flormelis
  • ½-1 spsk salt
  • 5-10 dråber flydende vanilje

Tærtefyld (Chokoladeganache) og hasselnødder:

  • 300 gr. mørk chokolade gerne 72% eller lignende
  • 300 gr. piskefløde
  • 50-70 gr. hasselnødder

Sådan gør du

Tærtedej:

  • Forvarm din ovn til 225 grader.
  • Skær dit smør i mindre firkanter.
  • Bland smør og mel i en foodprocessor indtil massen er smuldret og ensartet.
  • Kom dine æggeblommer og flydende vanilje i dejen. Kør den videre i maskinen til dejen er smidig og endnu en gang ensartet.
  • Bland Flormelis og salt sammen og kom det i dejen. Bland det igen godt sammen.
  • Kom dejen i din tærteform. Brug gerne fingrene og pres dejen fint rundt over det hele. Det betaler sig at være grundig her, så du sikrer at tykkelsen er ens over det hele. Bemærk, at der godt kan være lidt dej i overskud alt afhængig af hvor tyk du har lavet din tærtebund.
  • Prik bunden hist og pist med en gaffel.
  • Bag bunden i ca. 10 min. ved 225 grader.
  • Lad den køle af når den er færdig.

Chokoladeganache:

  • Hak eller knæk chokoladen i grove stykker og kom i en skål.
  • Kom fløden i en kasserole og varm det op - det må ikke koge men det skal være tæt på. Hæld den herefter henover chokoladen
  • Rør rundt i massen til den er ensartet, og chokoladen er smeltet.
  • Køl massen lidt af. Evt. i køleskab i 10 min.

Ristede hasselnødder

  • Kom dine hasselnødder på en varm pande og rist dem indtil de tager lidt farve og føles sprøde.
  • Afkøl og fjern evt. løse skaller.

Chokoladetærte:

  • Fordel dine hasselnødder i tærten. Der skal være nogle lidt over det hele. Hvis du ikke er så meget til hele nødder, så kan du evt. knuse dem til lidt mindre stykker. Det er op til dig.
  • Fyld nu din chokoladeganache hen over nødderne, og lad hele masse sætte sig.
  • Du kan med fordel stille tærten på køl indtil du skal servere dem. Tærten kan i øvrigt nem gemmes flere dage i køleskabet.