Go Back
+ servings
Udskriv
4.50 fra 4 stemmer

Klassikser: Herregårdsbøffer med ærter og bearnaise

Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Hakkebøf

  • 500 gram hakket oksekød der skal være rigeligt til hver!
  • Olive og smør til stegning
  • Salt
  • Peber (rigeligt)

Karfofler og Ærter

  • 300 gram øko frosne ærter - hvis der er sæson og du magter opgaven så kan du bælge nogle friske - det er lidt bøvlet, men det er virkelig lækkert.
  • 2 store håndfulde små kartoflerne
  • salt

Bearnaise Sauce

  • Se opskriften via linket.

Sådan gør du

Hakkebøf

  • Varm en pande op med halv smør og halv olie - det er helt op til dig hvor meget - men du skal mindst have 1 spsk af hver.
  • Form nu 4 bøffer og giv dem en omgang salt og peber.
  • Vent til smørret er bruset af og steg så hakkebøfferne ved middelsvag varme ca. 5 min på hver side.
  • Tryk på den og mærk efter - den skal give lidt efter for vi vil gerne have en rosa bøf. Imens koger du kartofler og ærterne.

Kartofler og Ærter

  • Den perfekte kartoffel koger du således. Tilsæt vand og kog dem i 7-8 minutter - sluk nu for blusset og lad dem trække resten af tiden, altså 7-8 minutter mere (når det er små kartofler - ellers er der 10-12 min træktid)
  • Imens blancerer du ærter i et par minutter.
  • Så er du klar til servering!