Go Back
+ servings
Udskriv
4.19 fra 81 stemmer

Rødvinsbraiserede svinekæber

Mørt og lækkert!
Forb. tid30 min
Tilb. tid3 t
Samlet tid3 t 30 min
Ret: Simremad
Køkken: Dansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Svinekæber

  • 16 svinekæber
  • 400 gram god tørsaltet bacon - du finder det hos din slagter
  • ½ liter god rødvin - nej ikke din bedste Bourgogne men heller ikke kartonvin - noget midt imellem
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 3 blegselleri
  • 4 stk. laurbærbladet
  • 1 stk. stjerne anis
  • 1 bundt timian
  • 6-10 peberkorn
  • Smør
  • Salt

Groft Sellerimos

  • ½ knoldselleri
  • ½ liter sødmælk
  • Smør til du skammer dig
  • Salt peber og revet muskat

Sådan gør du

Svinekæber

  • Start med at pudse svinekæberne og gnid dem med salt – gerne 6-12 timer før tilberedning.
  • Rengør og skær alle grøntsager ud i passende stykker
  • Find nu en stor pande ller grydesom kan tåle at komme i ovnen
  • Skær dit bacon ud og svits det på pandne til det er gyldent
  • Fisk bacon op af panden og stil til side
  • Tilsæt en klat smør og brun svinekæberne hårdt af
  • Tilsæt nu grøntsagerne og krydderurterne
  • Når grøntsagerne er brunet af tilsætter du bacon igen sammen med rødvin
  • Læg låg på (alternativt kan du bruge staniol) og stil panden i ovnen ved 140 grader i 3 timer - eller til kæberne er møre som bare fanden

Grov Sellerimos

  • Knoldselleri skrælles og skæres i grove tern
  • Smelt lidt smør i en gryde - med plads til selleri og mælk
  • Tilsæt selleristykkerne og lad dem sautere et par minutter i smørret - uden de bliver rigtig brune
  • Hæld sødmælk over så det dækker
  • Skru ned på ca. ⅓ varme og lad det simre let i 30 minutter, eller indtil selleristykkerne er møre
  • Si mælk fra i en skål
  • Mos selleri med rigeligt smør - det er helt okay, at der er nogle klumper - faktisk er det meningen
  • Smag til med salt, peber og revet muskat