Hæld vandet i en gryde sammen med lidt salt og bring det i kog
Hæld polenta ned i vandet og rør konstant rundt i omkring 5 minutter til konsistensen er helt grødagtig. Skru evt. lidt ned for varmen, så du ikke brænder noget på.
Tag gryden af varmen.
Kom polentaen i en bradepande eller tilsvarende form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en 25x30cm form.
Sørg for at din polenta spredes ensartet ud. Læg et stykke bagepapir ovenpå igen og læg evt. noget ovenpå, så det ligger i pres.
Sæt det hele på køl i minimum 2 timer, og gerne noget længere.
Når din polenta har kølet og sat sig, så tager du den ud af formen og skærer den i passende stykker.
Varm din olie op til 180 grader.
Fritér dine fritter lidt ad gangen, da de nemt kan klumpe sammen.
Giv dem 5-6 min til at starte med og læg dem til side.
Lige inden servering giver du alle friterne 1 min. mere i frituren.
Drys lidt med salt.
Velbekomme.