Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Bearnaise & Brødfritter

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid35 min
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bearnaise

  • 250 g smør
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 dl hvidvin
  • 1-2 skalotteløg
  • 4-5 peberkorn
  • ½ bundt estragon
  • 2-3 æggeblommer
  • Salt
  • Cayenne peber

Brødfritter

  • 5-6 skiver ca. 2cm daggammelt hvidt brød
  • 75-100 gr smør
  • Evt. et fed hvidløg
  • Flagesalt

Sådan gør du

Bearnaiseessens

  • Stokke fra den friske estragon, eddike, hvidvin, finthakket skallotteløg, peberkorn og lidt salt kommes i en gryde og koges ind, til ca. halvdelen er tilbage
  • Si essensen over i en beholder
  • Note: Der er essens til en del bearnaiser hér, men den kan sagtens holde sig i lang tid på køl.

Klaret smør

  • Klar smørret ved at langsomt at opvarme smørret
  • Når smørret er smeltet hældes den klare del over i en ny beholder og det hvide bundfald kasseres

Bearnaisesauce

  • Hak estragonbladene
  • Over svag varme (under 60 grader) pisk æggeblommerne i en kasserolle, med essensen til det skummer og tykner lidt.
  • Herefter piskes smørret i en skefuld ad gangen til at starte med (6-7 skefulde) og derefter i en tynd tynd stråle.
  • Umiddelbart før servering smages til med béarnaise-essens, salt og lidt cayennepeber
  • Til sidst tilsættes de hakkede estragonblade

Brødfritter

  • Smelt smørret (Hak evt hvidløget fint og vend i)
  • Skær brøddet ud i 2x2cm stave og vend dem i smørret – lad dem gerne suge alt smørret til sig.
  • Bag i ovnen i ca. 15 min ved 175 grader.
  • Drys flagesalt på og servér