Go Back
+ servings
flødekartofler
Udskriv
4.84 fra 6 stemmer

Flødekartofler med ost og bacon

Comfortfood Deluxe
Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid1 t 45 min
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 800 gram kartofler
  • 2 store håndfulde ost af din favorit
  • 2 pakker bacon
  • 1 stort løg
  • 1/2 l piskefløde
  • muskatnød
  • masser af salt og peber

Sådan gør du

  • Steg bacon sprødt. Læg det til side
  • Hak løget fint og svits det gyldent i det overskydende fedt. Læg dem til side
  • Knus nu bacon og bland det med løgnene
  • Rens kartoflerne eller skræl dem og skær dem i tynde skiver. Giv dem en ordentlig omgang salt, peber og muskatnød
  • Læg nu kartoflerne i et tyndt lag i et ovnfast fad
  • Tilsæt halvdelen af fløden
  • Tilsæt halvdelen af løg/bacon-blandingen
  • Tilsæt halvdelen af osten
  • Gentag processen til der ikke er mere
  • Tænd ovnen på 175 grader og sæt panden ind i ca. 1½ time