Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Forårsmad: Kartoffelpizza - rosmarin, mozzarella og emmentaler

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Pizzadej (2 stk. pizzabund)

  • 300 g mel tipo 00
  • 200 g durum mel
  • spsk salt
  • 10-12 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • Vand

Tomatsauce

  • dåse hakkede tomat
  • 2 to mater
  • grøn peber
  • løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk basilikum
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk oregano
  • 1 spsk sherry vineddike
  • Salt/peber/sukker

Tilbehør og opbygning

  • 2 kartofler
  • 2 forårsløg
  • 1 lille bundt rosmarin
  • 1 håndfuld mozzarella
  • 1 håndfuld emmentaler

Sådan gør du

Pizzabund

  • Gæren opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand til den føles passende.
  • Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer, eller natten over i køleskabet.
  • Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud som til en pizza.

Tomatsauce

  • Put hele molevitten i en blender og smag til med salt, peber og sukker.

Tilbehør og opbygning

  • Snit kartofler på en mandolinjern
  • Skær forårsløgene ud i mine stykker
  • Skær mozzerellaen i skiver
  • Riv emmentaleren
  • Så er det bare at få dejen helt rundt, fordelt tomatsauce, så kartofler, rosmarin, forårsløg og godt med ost! Din grill skal gerne være varmere end helvedes flammer, så skal det nok blive godt!