Forårsmad: Kartoffelpizza - rosmarin, mozzarella og emmentaler
Forb. tid20 minuttermin
Tilb. tid15 minuttermin
Samlet tid35 minuttermin
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk
Ingredienser
Pizzadej (2 stk. pizzabund)
300gmel tipo 00
200gdurum mel
spsksalt
10-12ggær
2spskolivenolie
Vand
Tomatsauce
dåse hakkede tomat
2 tomater
grøn peber
løg
2fedhvidløg
1spskfrisk basilikum
1spskfrisk timian
1spskfrisk oregano
1spsksherry vineddike
Salt/peber/sukker
Tilbehør og opbygning
2kartofler
2forårsløg
1lille bundt rosmarin
1håndfuld mozzarella
1håndfuld emmentaler
Sådan gør du
Pizzabund
Gæren opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand til den føles passende.
Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer, eller natten over i køleskabet.
Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud som til en pizza.
Tomatsauce
Put hele molevitten i en blender og smag til med salt, peber og sukker.
Tilbehør og opbygning
Snit kartofler på en mandolinjern
Skær forårsløgene ud i mine stykker
Skær mozzerellaen i skiver
Riv emmentaleren
Så er det bare at få dejen helt rundt, fordelt tomatsauce, så kartofler, rosmarin, forårsløg og godt med ost! Din grill skal gerne være varmere end helvedes flammer, så skal det nok blive godt!