Go Back
+ servings
Udskriv
3.8 fra 5 stemmer

Nytårsmad: Foie Gras Terrine

Forb. tid3 d
Tilb. tid1 min
Samlet tid3 d 1 min
Ret: Hovedret
Køkken: French
Antal: 8 -10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Foie Gras

  • 600 gram foie gras - gå ikke på kompromis med kvaliteten
  • 10 gram salt
  • 1 gram peber
  • 1 tsk sukker
  • 2-3 cl. smagsgiver - fx cognac/portvin/armagnac

Tilbehør

  • 1 bakke tørrede figner eller evt. friske hvis det er årstiden
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk balsamico
  • 10 skiver godt rudbrød
  • Smør
  • 100 gram græskarkerne

Sådan gør du

Foie Gras

  • Der skal arbejdes ret hurtigt, da leveren er så fed, at den faktisk smelter i hånden på dig.
  • Del levere i mindre stykker og fjern årer og eventuelle sener.
  • Smid det i en skål, som du kan lukke helt tæt.
  • Tilsæt nu alle ingredienser og vend det hele godt rundt.
  • Smid det på køl i 24 timer.
  • Forvarm din ovn på 150 grader.
  • Find en passende form fx en franskbrødform og pres leveren godt ned i den.
  • Sæt formen i vandbad og sæt det i ovnen - som du slukker! I ca. 30 min.
  • Sæt så formen på køl igen i mindst 24 timer, men gerne 48.
  • Så er den faktisk klar,

Tilbehør

  • Skær stilken af fignerne og del dem i mindre stykker, så 3 stykker pr. figne.
  • Varm en kasserolle op med honning og balsamico, når det er varmt vender du fignerne rundt deri i et par minutter.
  • Fisk dem op og læg dem på en silicone måtte eller andet fast - ikke bagepapir - så hænger de fast!
  • Rist græskernerne på en tør pande og giv dem lidt salt.
  • Rist rugbrødet sprødt på begge sider i godt med smør - giv det lidt salt til sidst.