Go Back
+ servings
Udskriv
4.04 fra 131 stemmer

Frikadeller: Undgå disse 5 fejl og få opskriften på perfekte frikadeller

Forb. tid1 t
Tilb. tid20 min
Samlet tid1 t 20 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 500 gram hakke svine og kalvefars - det er vigtigt det ikke er ren svinefars! Giver 10 store deller!
  • 5 gram salt
  • 2 økologiske æg
  • 1,5 dl sødmælk
  • 1 stort løg
  • 0,5 dl danskvand
  • 2 spsk. rasp - det bedste du kan opdrive!
  • 1 spsk. hvedemel
  • 0,5 tsk. friskrevet muskat
  • 0,5 tsk. allehånde
  • Masser af friskkværnet peber
  • Min. 100 gram smør

Sådan gør du

  • Riv løget på et rivehjern
  • Rør alle ingredienserne hurtigt sammen med en grydeske
  • Lad farsen hvile 30 min i køleskab
  • Frem med en stor pande, på blusset med den og smid smørret på - all of it! Lad det bruse af og form nogle store deller med en ske. De må gerne se hjemmelavede ud og være uens - det er nærmest et krav
  • Steg dem nu ved middelsvag varme i ca. 10 min på hver side

Video