Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pommes Frites - English style...

Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid50 min
Køkken: Engelsk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 5 store bagkartofler
  • 3 liter raps olie
  • 1 stort løg
  • 1 lille bund bredbladet persille
  • Vineddike/Sherry eddike
  • 4 øko æg
  • Salt/Peber

Tilbehør

  • 4 store bøffer - i dette tilfælde Ribeye

Sådan gør du

  • Skær bagekartoflerne ud til nogle grove pommes - det gøres nemmest ved at stable dem og skære enderne af og så ellers bare skære nogenlunde ensartet
  • Udvand dem til stivelsen er løbet fra
  • Varm en tykbundet gryde med olie op til en tændstik eller en pommes syder om den - hvis du har den gyldne brønd, så bruger du den ved 160 grader i 8 minutter - det samme med gryden.
  • Tag fritterne op og øg temperaturen til 180 grader
  • Så skal vi have gang i to pander. En til bøfferne som du varmer godt op, krydr bøfferne med salt og peber og steg dem efter bedste evne
  • Imens hakker du løget fint og varmer en pande godt op og svitser dem let
  • Dump dine pommes igen til de er sprøde og tager farve
  • Slå æggene ud i en skål og rør dem sammen med lidt salt
  • Så skal dine pommes på panden sammen med løgene
  • Skru op til næsten fuld styrke og smid dem på. Vend hurtigt æggene ud deri og lad dem sætte sig
  • Hak persillen groft og drys det over sammen med nogle SOLIDE stænk vineddike og til sidst friskkværnet peber.