Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Geniale Doritos Nuggets!

Forb. tid25 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid45 min
Ret: Snack
Antal: 8 -10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Doritos Chicken Nuggets

  • 4 kyllingebryster
  • 2 poser Doritos Nacho Cheese Eller hvilke chips du føler for
  • ½ l kærnemælk
  • 3 dl mel
  • 3-4 æg
  • 2 tsk cayennepeber
  • 3 tsk spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk oregano
  • Salt og peber

Chili/Cheese/Bacon-dip

  • 1 Bæger Philadelphia flødeost
  • 300 gr cheddar gerne en lagret, for at få lidt smag I dippen
  • ½ dl creme fraiche 38%
  • 300 gr bacon
  • 1-2 spsk Nandos Garlic Peri Pari Sauce eller den chilisauce du lyster
  • 1 bundt forårsløg

Sådan gør du

Doritos Chicken Nuggets

  • Skær kyllingen i ca. 1-1½cm tykke skiver (gerne nogenlunde ensartede i størrelsen som muligt)
  • Smid stykkerne i en skål og hæld kernemælken over. Lad det stå og ”marinere” i et par timer i køleskabet
  • Knus dine chips til ensartede stykker på størrelse med panko-rasp. Jeg gjorde det i ånden, men du kan sikkert også bruge din foodprocessor til det
  • Bland melen med krydderierne
  • Pisk æggene godt sammen
  • Lad kyllingestykkerne dryppe let af og vend dem i det krydrede mel, herefter i æggemassen og til sidst i de knuste chips.
  • Placér de panerede kyllingestykker på din bagerist UDEN bagepapir under.
  • Bag kyllingen i 15-18 minutter ved 200 grader

Chili/Cheese/Bacon-dip

  • Skær bacon fint, steg det sprødt og læg det til side
  • Tag stegefedtet fra dit bacon og hæld det i en kasserolle
  • Riv cheddaren og skær dine forårsløg
  • Smid flødeost, cheddar og cremefraiche i kasserollen og varm det hele op på svag til medium varme. Rør massen sammen, når den begynder at smelte.
  • Når massen er helt jævn, tilsættes chilisaucen efter smag
  • Inden servering vendes halvdelen af bacon og forårsløg i dippen, hvorefter den hældes i en skål. Resten af bacon og forårsløg smides på toppen.