Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Den Ultimative Surf N Turf

Forb. tid2 min
Tilb. tid2 min
Samlet tid4 min
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Hummer/Hummermayo

  • 2 frisk limfjordshummere og ja du kan i teorien også bruge andre - bare de er friske
  • ½ dl cognac
  • 2 dl vindruekerne olie
  • Olie til tegning
  • 1 tsk chili
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk citron saft
  • Brøndkarse til pynt
  • Salt/peber

Kartoffelsalat med hummermayo

  • 600 g nye kartofler
  • 1 helt æg
  • 1 tsk vineddike
  • 1 tsk sennep
  • Saften fra ½ citron
  • 1 lille bundt purløg
  • 1 lille budt bredbladdet persille
  • 1 lille rødløg
  • 10 cornichoner
  • 10 cherry tomater
  • Salt/peber

Brunet smør

  • 100 gram smør

Bagte hasselnødder

  • 100 g hasselnødder

Jordskokke-chips

  • 5 jordskokker
  • 5 dl rapsolive
  • Salt/peber

Tomahawk Ribeye

  • Tilhørende rub
  • Salt/peber
  • En motherfucker af en grill

Sådan gør du

Hummer/Hummermayo

  • Start med at vride halen af. Giv den nogle forsigtige bask med bagsiden af en tung kokkekniv. Nu kan du lirke og vride skjoldet forsigtigt af. Skær nu halen igennem på langs - ikke noget med at tvinge den for meget, for så brækker du musklen i halen.
  • Fjern nu tarmstrengen.
  • Så til klørene - vrid dem af og gør samme som med halen, giv den nogle forsigtige bask så du kan lirke skjoldet af. Det er noget værre pille arbejde og tager lidt tid, men vær tålmodig for resultatet venter forude. Gentag begge processer med hummer nr. 2.
  • Nu finder du en stor gryde som du varmer om med 2 dl vindruekerne olie. Smid så skallerne og hovederne over og steg dem hurtigt af.
  • Tilsæt salt og peber og skru op.
  • Smid nu cognac på og sæt ild til skidtet - pas på dig selv og husk ikke under emhætten når den er tændt!
  • Sku helt ned og lidt det små simre i ca. 10 minutter.
  • Si nu olien fra - du burde have lidt mere end 1 dl nu. Det skal køle helt af og have samme temperatur som det æg du skal bruge til mayoen.
  • Kort inden servering giver du hummerkødet en hurtig stegning.
  • Varm en pande op til samme temperatur som helvedes flammer - smid olie og smør på, lad det bruse af og steg kødet hurtigt igennem.
  • Tilsæt chili, citronsaft, salt og peber.

Kartoffelsalat med hummermayo

  • Sæt kartoflerne til kogning. Den perfekte kartoffel koges ved, at lade den koge i ca. 7-8 minutter og så lade den trække resten af tiden, altså det samme - men ikke mere!
  • Lad dem køle af.
  • Så det mayoen - Hæld æg, sennep, vineddike, salt og peber i en høj skål og tag din Bamix med den runde klinke med hul i og fyr den af. Tilsæt nu hummerolien i en tynd stråle imens du kører. Faktisk kan du også bare smide det hele i sammen, din Bamix skal nok samle det hele. Du kan med fordel stille dem på et vådt viskestykke, så den ikke snurrer rundt.
  • Smag til med citron og evt. lidt mere salt og peber. Den skal have et "hummer-stempel" i smagen men det skal ikke være altoverskyggende.
  • Hak nu resten af ingredienserne og rør det hele sammen til en herlige kartoffelsalat.
  • Sæt den på køl.

Brunet smør

  • Varm smørret langsomt op til alt er smeltet. Så skruer du op til middelsvag varm og holder øje med det. Så snart det har bruset af og begynder at ligge stille er det faktisk klar. Du kan se at det på bunden af gryden begynder at blive mørkt. Det betyder du skal stoppe med det samme!
  • Hæld det i en skål og lad det køle af til du skal bruge det.

Jordskokke-chips

    Bagte hasselnødder

    • Bag hasselnødderne på en bradepande i 1,5 timer ved 125 grader
    • Rengør jordskokkerne og snit dem meget fint på et mandolinjern.
    • Varm en tykbundet gryde op med olien til den syder når du sætter en tændstik derned.
    • Smid nu jordskokkerne af flere omgange i olien og friter dem.
    • De skal tage farve men ikke være gennembrune.
    • Læg dem på papir og vent med at salte dem til servering.
    • De kan godt laves om formiddagen og kan godt holde sig - men det bedste er at du laver dem lige inden, hvis du har muligheden.

    Tomahawk Ribeye

    • Giv dem en omgang med den medfølgende rub eller lav evt. din egen.
    • Læg dem på køl et par timer.
    • Varm nu grillen op og svits køddet af på direkte varme i et par minutter.
    • Herefter steger du dem på indirekte varme i ca. 6-7 minutter på hver side.
    • Brug et stegetermometer og gå efter rød/medium.
    • De kan være vanskelige at stege og rubben vil gerne branke lidt, men vær over grillen under hele processen, så skal det nok gå.
    • Anretning og servering tager vi til sidst.