Go Back
+ servings
Udskriv
4 fra 1 stemme

Urtegravet laks med limecreme

Forb. tid30 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid45 min
Ret: Frokost
Køkken: Smørrebrød
Antal: 15 -20 stks
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Gravet laks

  • 1 side superfrisk laks med skind cirka 2 kg
  • Fint revet skræl og saft af 3 lime
  • 1 ⁄2 potte timian
  • 1 ⁄2 bdt purløg
  • 1 ⁄2 bdt dild
  • 1 dl sukker
  • 1 dl salt

Limecreme

  • 1 dl creme fraiche 38 %
  • Fint revet skræl af 1 lime
  • Salt peber & sukker

Anretning

  • 15-20 limebåde
  • Frisk dild
  • 15-20 skiver lyst brød smurt med smør

Sådan gør du

Gravet Laks

  • Bland salt og sukker. Læg laksen med skindsiden nedad og smør salt-og-sukker-blandingen på oversiden.
  • Hak krydderurterne fint og bland dem med skrællen af lime; smør blandingen på laksens overside.
  • Hæld limesaften over lakse og læg laksen på køl i 3 døgn; vend laksen, så siden uden skind vender ned af efter et døgn.
  • Pak laksen ind i plastfilm, og læg den i fryseren indtil den skal serveres (minimum 12 timer for at dræbe alle bakterier)

Sød limecreme

  • Pisk creme fraichen til den bliver tyk. Tilsæt den fintrevne skræl af limen.
  • Smag til med salt, peber og sukker.
  • Cremen skal være let sødlig i smagen.

Servering

  • Tø laksen op og skær den i tynde skiver
  • Læg skiverne ”taglagt” på det smurte brød.
  • Placér en stor spiseskefuld limecreme på laksen.
  • Pynt med limebåd og dild.