Go Back
+ servings
Udskriv
No ratings yet

Onepot Breakfast med kartofler, æg og bacon

Alt-i-en-pande-morgenmad der smager af en million
Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid50 min
Ret: Breakfast
Køkken: Amerikansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 400 g kartofler
  • 400 g bacon af bedst kvalitet - køb et godt stykke
  • 1 rød peberfrugt eller grøn/orange alt efter hvad du synes
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 rødløg
  • 2 forårsløg
  • 4 store øko æg
  • Olie til panden
  • Bredpladdet persille
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Skrub kartofler og kog dem i 10 minutter i saltet vand. Sluk for dem og hæld vandet fra og lad dem stå.
  • Imens skærer du dit bacon ud i nogle gode fuldvoksne bidder. Steg dem i lidt olie til de er sprøde og næsten færdige og med næsten mener jeg 90 %. Stil dem til side. Gem olie - yes sir!
  • Varm ovnen op til 180 grader.
  • Skær peberfrugterne og løgene ud i ensartede bidder. Samme med forårsløgene, gerne så de er nogenlunde lige store med kartofler og bacon - sådan da.
  • Hvis du har en støbejernspande eller anden pande som kan gå i ovnen, så finder du den, ellers kan du bruge en bradepande med højekanter. Steg nu kartoflerne i baconfedte ved høj varme i 6-7 minutter. Giv dem et skud salt og peber undervejs. Tilsæt nu peber og løgene og giv dem yderligere 2 minutter - ikke mere, så begynder forårsløgene og falde sammen.
  • På din pande eller bradepande laver du nu fire huller, hvor du forsigtigt slår æggene ud i.
  • Smid det i ovnen i ca. 7-8 minutter, alt afhængigt efter hvordan du ønsker æggene - de skal ikke have så længe som man tror.
  • Tag pande ud og vrid en omgang friskkværnet peber over, riv nogle stykker persille på og server.