Smøret må gerne være blødt inden du går igang, så det er en god idé at det er taget ud af køleskabet på forhånd.
Pisk smør, rørsukker og brun farin sammen til en luftig masse. Brug en røremaskine for bedste resultat.
Pisk æggene i, et ad gangen.
Pisk vanilje i massen.
Bland mel, natron og salt i en skål for sig selv. Kom det ned sammen med de øvrige ingredienser og bland det godt sammen.
Hak chokoladen. Sørg gerne for at der er nogen gode "chunks" imellem. Det behøver ikke være finthakket.
Bland chokoladen i dejen med en spartel.
Der bliver omkring 18-24 cookies i alt. Fordel dejen i 6 stykker på pr. bradepande beklædt med bagepapir. Dejen flyder ud inde i ovnen, så sørg for at der er et godt mellemrum mellem dine kager.
Bag dine kager i 15-18 min. i en forvarmet ovn, 180 grader varmluft. Husk ovne er forskellige, så hold godt øje med dit bagværk. Hvis du laver små cookies skal de formentlig kun have 12-15 min.
Dine kager er færdige når overfladen føles fast, men ikke hård. Tag kagerne ud og lad dem afkøle på en rist.