Go Back
Udskriv
3.8 fra 15 stemmer

Whiskey sauce

Et godt alternativ til bearnaise og rødvinssauce
Ret: Sauce
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 10 spk. whisky
  • 2 spk. god balsamico
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spk. rosmarin gerne stokken også
  • 1 tsk timian gerne stokken også
  • 1 spk. barbequesauce
  • 0,5 dl. ketchup
  • 0,5 dl. koncenteret tomat puré
  • 250 ml. madlavningsfløde 7 el. 15 %
  • Vand
  • Salt mere end du tror
  • Peber

Sådan gør du

  • - 5 spk. whiskey, 1 spk. balsamico, stokken fra rosmarin og timian bringes i kog i en lille gryde til ca. halvdelen er tilbage (essens).
  • - Imens varmes 5 spk. whiskey og 1 spk. balsamico varmes op og brændes af - pas godt på, og gør det ikke under emhætten!
  • - Herefter tilsættes ketchup, tomatpuré og barbequesaucen på den brændvarme pande, hvor det brændes godt af et minutstid.
  • - Tilsæt hereftes essensen, og der skrues ned til ca. halv varme. Tilsæt rosmarin, timian og sukker.
  • - Når saucen har stået lidt tilsættes fløden. Nu skal det hele småsimre ca. 15 minutter til det har en passende konsistens, smag til med salt og peber.