Boller i Karry - a la Gastromand
Luksusudgaven af den danske klassiker Boller i karry
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid1 time t
Samlet tid1 time t 30 minutter min
Ret: Hovedret
Køkken: Danish
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk
Boller
- 500 gram hakket svinekød af glad økogris - halv kalv/svin duer også
- 1 stort løg
- 1 gulerød
- 4 spsk hakket frisk rødkål
- 1 æg
- 1 tsk salt
- ½ bund frisk koriander
- Friskkværnet peber
Karry
- 2 spsk smør
- 1 spsk mel
- 2-3 tsk karry
- 1 tsk ras el hanout
- 1 dåse kokosmælk
- 1 nip safran
- 3 dl reduceret vand fra bollerne
- Løg
- 1 glas perleløg
- 1 tsk smør
- 1 tsk honning
- Salt/peber
Boller
Hak gulerødder, løg, rødkål groft men ensartet. Hak korianderne fint. Bland det hele grundigt sammen med farsen. Stil det til side og begyndt på saucen.
Når den halvvejs varmer du en stor gryde op med letsaltet vand og former boller som du koger let i 25 min. Det skal ikke bulderkoge, men bare småboble lidt. Hvis du har svært ved at få dem til at være der, så læg låg på og skrue godt ned.
Fisk bollerne op og kog vandet godt ind i ca. 20 min. Du skal bruge 3 dl.
Karry
Hak løg, æbler fint. Varm en kasserolle op og smid de tørre krydderier på og brænd dem af et par minutter. Smid nu smør på og vend det sammen.
Tilsæt løg og æbler og lad det svitse et par minutter.
Tilsæt nu vandet og rør til.
Tilsæt så kokosmælk og lad det småkoge i 10 min.
Tilsæt safran og smag til med salt og peber.
Hvis du absolut ikke mener det er tykt nok så sier du 1 spsk mel over det og rører rundt. Hvis det klumper, så grib din Bamix og fyr den af!