Go Back
Udskriv
No ratings yet

Tunmousse - som mormor lavede den

Det sjove ved at eksperimentere med mad er, at man nogen gange vender tilbage til nogle klassikere og prøver at genopfinde dem. Så hvordan genopfinder man noget, som egentlig allerede fungerer? Man prøver sig frem...
Ret: Forret
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 250-300 gr tun i vand gerne god kvalitet
  • 3 spsk Sødmælks rygeost
  • 1 spsk Creme fraiche
  • ½ rød peber
  • 50 gr. syltede perleløg
  • Øko citron
  • 500 gr. uprøjtede ærter
  • 5 dl. solsikkeolie
  • Olivenolie
  • Diverse urter og karse til pynt

Sådan gør du

Tunmousse

  • Hak perleløg og peberfrugt fint, brug evt. en minihakker.
  • Dræn tun og kom det i en skål. Bland perleløg og peberfrugt i.
  • Kom rygeost og cremefraiche i.
  • Smag til med salt, peber og fint reven citronskal.
  • Moussen er nu klar til servering, men kan med fordel trække en times tid (eller mere) i køleskab.

Ærtepure

  • Tag alle ærterne ud af deres skal. Gem ærterne til senere.
  • Tag alle skallerne og vask dem grundigt. Tør dem herefter.
  • Kom ærteskallerne og solsikkeolie i en blender, og bland det så fint som muligt.
  • Kør din pure igennem en fin si (evt. flere gange).

Sprødt rugbrød

  • Skær tynde skiver af et rugbrød. Læg det på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Kom lidt olivenolie på rudbrødsskiverne og pensl det godt på skiverne.
  • Bag dem i ovnen ved 150 grader i 30 min. eller til de er godt sprøde.
  • Drys med lidt salt til sidst.

Saml hele retten og pynt med forskellige urter.