Go Back
+ servings
Udskriv
4.34 fra 12 stemmer

Food On Film take 4: Ratatouille

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid4 timer
Samlet tid4 timer 30 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Movie
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Tomatsauce

  • 2 dåser økologisk hakkede tomater
  • 250 gram friske cherry tomater
  • 3 stængler blegselleri
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 peberfrugter efter eget valg
  • 1 tsk knust chili
  • 1 bund basilikim
  • 100 gram smør
  • Salt/peber

Ratatouille

  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 courgette hvis den kan skaffes
  • 1 gul peber frugt
  • 1 rød peber
  • 5 mellemstore røde tomater
  • 5 mellemstore gule tomater
  • 100 gram frisk revet parmesan ost
  • 3 kviste timian
  • 3 spsk oliven olie
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • Salt/peber

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Smid en god sjat oliven olie på en pande og varm den godt op. Hak løg og hvidløg og svits det godt af, tilsæt chili. Hvis du har et gaskomfur så kan du bruge det til at brænde peberfrugterne af med, ellers så skru helt op for grillen på ovnen og brænd dem godt af. Læg dem efterfølgende i en tildækket skål i 15 min.
  • Hak blegselleri og peberfrugt groft og smid det i retten. Lad det simre i 15 min.
  • Tag det nu af varmen og rør smørret deri og smag til med salt og peber.
  • Blend nu massen sammen med basilikum.

Ratatouille

  • Denne del er faktisk rimelig let og navnlig hvis du har et mandolinjern.
  • Find stor pande eller ildfast fad, hvor du hælder alt tomatsaucen i.
  • Snit alle grøntsagerne fint og anret dem i en ring skiftevis hele vejen rundt, som vist på billedet.
  • Blend nu timian, olie, eddike, salt og peber, som du hælder over retten.
  • Rev parmesanen over ligeledes.
  • Smid det nu i ovnen ved 140 grader i 3 timer.