Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Chili-beefdog

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Beefdog

  • 500 gram kvalitets hakket oksekød
  • 100 gram valnødder eller pistacienødder
  • 3 kvistetimian
  • 3 fed hvidløg
  • ½ tsk knust chili
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Salsa

  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 3 to mater
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse øko hakkede tomater
  • 1 frisk chili efter eget valg
  • 1 sjat hvidvin
  • Sukker

Tilbehør

  • Frisk jalapenos
  • Coleslaw
  • De lyseste mest amerikansk-lignende hotdog brød du kan opstøve!
  • 1 spsk citron saft
  • Salt/peber

Sådan gør du

Beefdog

  • Hak nødder og hvidløg fint og bland det godt sammen med resten af ingredienserne.
  • Sæt det på køl i 30 min.
  • Form nu køddet til "pølser" og varm en pande godt op med olie.
  • Steg nu "pølserne" sprøde på pande i ca. 10 min

Salsa

  • Hak løg, hvidløg og chili fint og peberfrugterne samt tomater groft.
  • Varm en pande godt op med olie og steg løg og hvidløg sammen med chilien i 3-4 min.
  • Tilsæt vinen og lad det koge væk. Tilsæt de friske tomater og svits dem yderligere 1-2 min.
  • Tilsæt dåsetomaterne og lad det simre i 8-10 minutter. Tilsæt nu peberfrugterne og give det yderligere 8-10 min. Smag til med salt, peber, citron og sukker. Der må gerne være godt bid i salsaen!

Tilbehør

  • Snit jalapenos på et mandolin-jern helt tynd.
  • Varm brøddet.