Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Oksetatar, rødbede, peberrod og urter

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 500 gr okseinderlår
  • ½ rugbrød
  • 2 æggeblommer
  • 2 rødbeder eller andre beder, hvis muligt
  • 2 dl sukker
  • 2 dl lagereddike
  • Evt. lidt peberkorn og laurbærblade.
  • En god portion urter f.eks.kørvel, brøndkarse, dild eller karse

Peberrodsmayo

  • 3 æggeblommer
  • ½ tsk. dijon sennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • Lidt salt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 3 dl smagsneutral olie fx. raps eller vindruekerne
  • 1 stykke peberrod

Sådan gør du

Æggeblommesne

  • Frys æggeblommerne ned i god tid - de skal være gennemfrosne, når du skal servere.

Sprødt Rugbrød

  • Skær ultratynde flager af rugbrødet
  • Bag dem sprøde i ovnen ved ca.100 grader

Lynsyltet rødbede

  • Skær en rødbede så den har to parelelle sider, og snit rødbede-klodsen i meget tynde bånd.
  • Kog syltelagen op af sukker, lagereddike og evt. krydderier.
  • Hæld den varme syltelage over rødbedebåndene

Rødbede-crudité

  • Gentag processen med at skære ultratynde rødbedebånd.
  • Smid dem i iskoldt vand til servering

Peberrodsmayo

  • I en høj tyndt beholder tilsættes samtlige ingredienser, pånær peberrod og blendes til mayoen er færdig.
  • Herefter fintrives frisk peberrod i mayoen til en passende styrke.

Tatar

  • Hak kødet i hånden eller med det grove jern på kødhakkeren

Anretning

  • Anret tatar, rødbeder, krydderurter, rugbrød og peberrodsmayo på tallerkenen.
  • Afslut med at rive de frosne æggeblommer ud over retten.

Evt.

  • Du kan evt. pimpe retten en smule med noget af det første stenbidderrog, som allerede er at købe nu!