Go Back
+ servings
Udskriv
4.56 fra 18 stemmer

Juleand på grillen

Forb. tid30 min
Tilb. tid3 t
Samlet tid3 t 30 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 stk. and - en stor økologisk fritgående fætter er naturligvis at foretrække, men det er helt op til dig og din pengepung:)
  • 2-3 madæbler - Cox Orange el. Belle de Boskoop
  • 150 g svesker
  • 50 g smør
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Klargøring af grillen

  • Start med at tænde grillen - 1 fuld grillstarter med gode briketter. Er det pivkoldt og snevejr, kan det blive nødvendigt at efterfylde grillen med lidt briketter undervejs

Klargøring af anden

  • Sikr dig at anden er renset for indvolde
  • Skyld anden ud- og indvendig
  • Dub anden tør med noget køkkenrulle eller et rent viskestykke
  • Stik huller i brystskindet med en gaffel
  • Gnid med rigeligt salt og peber indvendigt

Fyld

  • Skræl æblerne og skær dem i stykker
  • Bland med svesker

Fyldning af anden

  • Seal the bastard med kødnåle ved halsen
  • Stop fyldet ind i dyret og luk også endeåbningen med kødnåle
  • Smør eller pensl anden med smøret og gnid den med rigeligt salt og peber
  • Omtrent nu burde briketterne i din grillstarter være klar:-)

Grillning af anden

  • Fordel briketterne jævnt i hver sin side af grillen
  • Placer en bradepande eller foliebakke mellem briketterne - Hæld rigeligt vand i bradepanden
  • Læg rist og låg på grillen, åbn helt for lufttilførelsen i bund og top og lad grillen blive rigtig varm i ca. 5 min.
  • Placer anden på grillens rist, så den ligger over bradepanden og lad anden brune i ca. 10 min. inden du lukker halvt for lufttilførelsen i toppen af grillen.
  • Lad anden grille under låg i ca. 40 min. pr. kg. - se den indledende tekst om stegetider for and
  • Tag anden af grillen og lad den hvile i 10-15 min. før du parterer den