Go Back
+ servings
Udskriv
No ratings yet

Tom and Jerry

Forb. tid20 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid30 min
Ret: Cocktail
Antal: 12
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 12 æg
  • 130 gram sukker
  • 1 fl. Brandy/cognac
  • 1 fl. Mørk rom
  • Knivspids stødt allehånde
  • Knivspids stødt kanel
  • Knivspids stødte nelliker
  • Mælk gerne sødmælk
  • Muskatnød

Sådan gør du

Base

  • Del æggene og pisk hviderne til en samlet masse.
  • Pisk blommerne med sukkeret imens du løbende tilføjer 12 cl. Brandy/cognac. Bliv ved med at piske til sukkeret er opløst og konsistensen er flydende.
  • Herefter vendes blommemassen med hviderne og krydderrierne med undtagelse af muskatnød. Dette er basen for din drink.

Servering

  • Når du er klar til at servere tages 1 stor spiseskefuld af basen og puttes i et glas/kaffekop/krus.
  • Herefter tilføjes 3 cl. Brandy og 3 cl. Mørk rom. Vi har valgt at bruge Hennessy VS og Myers's Rum. Tilføjelsen af spiritus skal ske under konstant omrøring.
  • Til slut fyldes med varm mælk og der røres til der dannes skum på toppen. Herefter rives en smule muskatnød på toppen og drinken er klar til servering.
  • Det kræver måske en smule øvelse at få drinken til at sidde i skabet, men det er det hele værd. Juster gerne med mængden af krydderrier efter smag.