Go Back
+ servings
Udskriv
4.29 fra 14 stemmer

Heston Blumenthal 24 timers bøf - den ultimative bøfoplevelse!

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 stk. oksehøjreb med ben – jeg brugte dog marmoreret oksefilet og det blev suverænt!
  • Salt
  • Peber
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Egentlig skal stegen karameliseres med en blow torch, dvs. en bundsenbrænder, men den blev dog brunet på en varm pande i ca. 5 min, mens jeg hele tiden drejede stegen.
  • Derefter lægges stegen i en ildfast fad og stilles i en ca. 50 grader varm ovn i 22 timer (brug et stegetermometer til at kontrollere ovnens gradantal) – de mange timer ved den lave varme nedbryder kødets fibre og enzymer og du står tilbage med noget at det møreste og mest velsmagende kød du nogensinde får i munden!
  • Tag stegen ud af ovnen 2 timer før severing og lad den hvile 1-2 timer.
  • Skær stegeskorpen af og skær den ud i passende størrelse bøffer. Jeg indrømmer gerne at jeg aldrig har set et smukkere syn end da jeg skar den første bøf – læg mærke til den jævne pink farve hele vejen igennem bøffen – man får sgu næsten tårer i øjnene!
  • Sidst men ikke mindst steger du bøfferne på din bedste støbejernspande, som skal være rygende rygende varm: Giv panden et skvæt olie og steg bøffen 30 sek. på hver side, hvilket resulterer i en bøf som har et perfekt ydre og et perfekt indre i samme farve som du kan se ovenfor.