Go Back
+ servings
Udskriv
4.29 fra 28 stemmer

Bacon Explosion

Forb. tid1 t
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Antal: 8 -10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Krydderiblanding til fars

  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk st. koriander
  • 0,5 spsk salt
  • 0,5 spsk røg salt
  • 1 spsk brun farin
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk knust chili
  • 2 æg
  • 1 sjat rødvin

Resten

  • 1 kg bacon 7-8 pakker
  • 800 gram hakket svine eller okse - men af naturligvis af højeste kvalitet
  • 2 pakker chorizopølse i skiver
  • 2 store håndfulde revet ost fx gouda eller lignende
  • 1 grøn peber
  • 1 gul peber
  • 1 af deciliter hjemmelavet barbecue sauce

Sådan gør du

Krydderiblanding til fars

  • Smid hele blandingen i en morter eller en dry-grinder og gik det en ordentlig omgang. Fordel det i farsen sammen med æg og rødvin. Smid det på køl imens du fletter, og der har jeg smidt en link til en youtube video, da det vil tage alt for længe at beskrive.

Resten

  • Tag to pakker bacon og steg dem på en varm pande, fedtstof er ikke nødvendigt, imens skæres pølsen i strimler og skær peberfrugterne i små stykker. Riv osten groft fordel blandingerne i to lige store bunker. Tag farsen ud og fordel det i to bunker og mas det ud på to stykker bagepapir, det skal være så flat som muligt
  • Pensel det nu med barbecue saucen (sørg for du har noget tilbage til senere) og smid fyldet på.
  • Knust baconen med håndkraft og fordel det på begge stykker fars.
  • Nu skulle du gerne have to stykker bagepapir med fars, barbecue sauce, fyld og bacon. Så er det tid til at du laver dine to fletninger af bacon. Gør det oven på bagepapir, så er det meget lettere at flytte rundt med.
  • Når du har flettet dit bacon så ruller du farsen til en pølse og sikrer dig, at der er plads til fyldet, hvis ikke, ja så tag hellere lidt fra. Når du har rullet svinet, så skal det vippes forsigtigt ned på baconmåtten, det samme gør du med den anden pølse. Så er du sådan set klar til grillen, hvor jeg vil anbefale du bruger en kulgrill med indirekte varme.
  • Rullerne skal have omkring 30 min og en kernetemperatur på noget der ligner 75 grader. Lige når du har smidt dem på, så pensel dem med lidt barbecue sauce, som du gerne skulle have noget tilbage af. Du skal nok forvente, at det brænder en lille smule pga. sukkeret i saucen, men det gør intet! Det kommer ikke til at smage brændt. Åben et par bajere og nyd nu synet!