Start med at lave sofritoen (grundsovsen).
Hak løg i tern
Hak hvidløg fint
Kom olivenolie på en pande, så det lige dækker hele bunden. Varm op til middel varme.
Kom løg og hvidløg på panden, drys med salt. Steg et par minutter - det må ikke tage farve.
Fortsæt ved lav varme i 10-15 min. indtil løgene er bløde og har lidt farve.
Hak tomater i tern og kom på panden. Tilsæt salt.
Lad det hele simre i 20-35 min. ved lav varme.
Det hele skulle gerne ende ud i en grov sovs.
Sæt nu sovsen til side.
Lav nu dine kødboller
Bland din fars, brug gerne en foodprocessor. Skift også gerne urter ud med andre. Det vigtigste er farsens konsistens, som skal være forholdsvis fast.
Form kødbollerne og kog dem nogle minutter i letsaltet kogende vand.
Læg de færdige kødboller i sovsen og vend det forsigtigt rundt, så sovs og kødboller er blandet. Retten skal serveres varm, så brug evt. en ovn til at varme det op, hvis det bliver lunkent.