Go Back
Udskriv
3.80 fra 5 stemmer

Tapas: Albondigas (kødboller i sovs)

Ret: Tapas
Køkken: Spansk
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 400-500 gr. hakket kalv og flæsk
  • 3 løg 2 til sovsen, 1 revet til farsen
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 6 to mater
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Timian
  • Persille
  • Mælk
  • Mel

Sådan gør du

  • Start med at lave sofritoen (grundsovsen).
  • Hak løg i tern
  • Hak hvidløg fint
  • Kom olivenolie på en pande, så det lige dækker hele bunden. Varm op til middel varme.
  • Kom løg og hvidløg på panden, drys med salt. Steg et par minutter - det må ikke tage farve.
  • Fortsæt ved lav varme i 10-15 min. indtil løgene er bløde og har lidt farve.
  • Hak tomater i tern og kom på panden. Tilsæt salt.
  • Lad det hele simre i 20-35 min. ved lav varme.
  • Det hele skulle gerne ende ud i en grov sovs.
  • Sæt nu sovsen til side.
  • Lav nu dine kødboller
  • Bland din fars, brug gerne en foodprocessor. Skift også gerne urter ud med andre. Det vigtigste er farsens konsistens, som skal være forholdsvis fast.
  • Form kødbollerne og kog dem nogle minutter i letsaltet kogende vand.
  • Læg de færdige kødboller i sovsen og vend det forsigtigt rundt, så sovs og kødboller er blandet. Retten skal serveres varm, så brug evt. en ovn til at varme det op, hvis det bliver lunkent.